Sirdij veselīgā recepte
Kad no sulīgiem pagājušā rudens dārzeņiem īpaši vairs nav, ko izvēlēties, jāatceras, ka ir tāds sīpolaugs PURAVS! Veselīgs un gards, parasti tīri labi saglabājas līdz pavasarim!
Puravu salāti
Sagriež sīki purava balto daļu (8–10 cm) un kādus 2 cm no zaļās daļas smukumam, pieliek sīki sagrieztus 2 vārītus burkānus, 2 saldskābus ābolus, 4 vārītas (vēlams lauku) olas. Pievieno 2 karotes mājās gatavotas majonēzes un 1 karoti biezākas konsistences jogurta. Nedaudz sāls (nedrīkst pārsālīt – šiem salātiem tas ļoti traucē!) un melnos piparus.
Tas arī viss! Gatavs! Krāsaini, kraukšķīgi un atsvaidzinoši! Lai labi garšo!