Veselīga recepte

rudens-2017-recepte

Pasta ar baravikām (gailenēm) diviem

Sastāvdaļas:

  • 200 g gaileņu vai baraviku
  • 2 ķiploka daiviņas
  • extra virgin olīveļļa
  • pētersīļi
  • 1/2 glāze baltvīna
  • 400 g pastas (vislabāk spageti vai lingvīni (linguine))
  • rīvēts Parmas siers

Pagatavošana

Ar birstīti vai mitru lupatiņu notīriet sēnes (sēnes nevajadzētu mazgāt ūdenī, jo tās zaudē garšu, tāpēc pēc iespējas uzmanīgāk jānotīra un jāsagriež lielākos gabalos).

Kamēr sagatavo mērci, uzlieciet vārīties ūdeni ar sāli pastai.

Pannā uzkarsējiet eļļu un viegli apcepiet ķiploku uz vidējas uguns, uzmanot, lai tas nekļūst pārāk brūns, jo tas dos rūgtenu piegaršu ēdienam.

Pievienojiet sagrieztās sēnes pannā un apcepiet uz lielākas uguns.

Pēc apmēram divām minūtēm pievienojiet pusglāzi baltvīna, turpiniet sutināt vēl divas trīs minūtes uz lielākas uguns, lai iztvaiko vīna alkohols. Pēc tam uz vidējas uguns pasutiniet vēl piecas minūtes. Kad sēnes ir pietiekami mīkstas, bet ne izjukušas, izslēdziet uguni un, kamēr karstas, pievienojiet smalki sakapātos pētersīļus.

Vārošajā ūdenī izvāriet makaronus, bet izņemiet tos no katla, kad vēl ir palikusi minūte, ko vārīties – kad vēl tie ir mazliet cieti (uz paciņas ir norādīts vārīšanas laiks – ja uz paciņas norādītas 10 min, noņemiet pēc 9 min).

Pannu ar sēņu mērci atkal ieslēdziet uz pilnu uguni, pielejiet puskausiņu pastas ūdens un pielieciet izvārīto pastu. Sutiniet minūti uz lielas liesmas, kamēr ūdens iztvaiko un paliek tikai mērcīte, kas apņem pastu.

Pasniedziet ar pārkaisītu sarīvētu Parmas sieru.

Lasiet arī:

Atbildēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.