Receptes veselīgai & gardai maltītei

mm

Iveta Mintāle

Dr. med., P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca, Latvijas Kardioloģijas centrs, Ambulatorā un diagnostiskā daļa, Latvijas Universitāte

Karpa

pavasaris-2016-karpa

Karpu notīra, sagriež gabaliņos, arī mugurkaulu – uz pusēm, lai labāk izceptos.

No galvas, astes un spurām izvāra buljonu, pieliekot lauru lapu, sīpolu, melno piparu graudus, burkānus un pēc izvēles arī kartupeli. Pirms pasniegšanas vēlams bagātīgi papildināt ar sagrieztām dillēm un pētersīļiem.

Karpas gabaliņus viegli apviļā miltos un liek karstā pannā olīveļļā cepties no abām pusēm zeltainus. Noņemtus no pannas, liek katliņā kārtām (lai uzturētu siltumu), un pa vidu iegriež svaiga ķiploka šķēlītes. Pasniedz ar grauzdētu saldskābmaizi un mārrutkiem.

Divu paralēli gatavotu ēdienu gatavošanas laiks – 20 min + 10 min zivs tīrīšana.

Plānās pankūkas jeb Crepes Suzette

pavasaris-2016-pankukas

4 plānās pankūkas (1 saputota ola, 1 glāze piena, 1 glāze miltu, 1 tējkarote cukura, šķipsniņa sāls, 1 ēdamkarote kausēta sviesta), ceptas olīveļļā.

Mērcei – 2 apelsīni, nomizoti, sadalīti gabaliņos, sarīvēta miziņa + divu apelsīnu sula + špicglāzīte apelsīnu liķiera (piemēram, Grand Marnier). Mērci pannā uzkarsē, saudzīgi ievieto divreiz pārlocītās gatavās pankūkas, uz lēnas uguns uzkarsē.

Lasiet arī:

Atbildēt

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.