Sirdij un maciņam draudzīgas receptes

mm

Iveta Mintāle

Dr. med., P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca, Latvijas Kardioloģijas centrs, Ambulatorā un diagnostiskā daļa, Latvijas Universitāte

Ēst veselīgi nebūt nenozīmē, ka tas ir arī dārgi un laikietilpīgi. Tāpēc aicinām jūs šoruden izmēģināt kardioloģes dr. Ivetas Mintāles sirdij veselīgo kabaču recepti un pagatavot trekno un uzturvielām bagāto zivi – siļķi, kas ir ne tikai ieteicama sirds veselībai, bet arī garda un lēta.

Kabaču pankūkas

rudens-2016-pankukas

Sastāvdaļas:

  • Kabacis, vidēja lieluma (30 cm) – bez mizas un sēklām, sarīvēts
  • Lapu kāposts (kale), 3–4 sablendētas lapas
  • 2 olas
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 tase rīvēta Parmas siera
  • 5–7 gailenes
  • 1/2 tējkarotes ķimeņu, melno piparu, sāls

Pagatavošana

Sēnes apcep olīveļļā, tad pievieno pārējām sastāvdaļām, sajauc. Liek uz pannas plānā kārtiņā kā pankūkas un cep no abām pusēm zeltainas.

Piedāvāju pasniegt kopā ar tomātu salātiem. Lielu, gaļīgu tomātu sagriež gabaliņos, pievieno sīki sagrieztus zilos sīpolus, svaiga bazilika lapas un salātu mērci.

Salātu mērce: tējkaroti brūnā cukura izšķīdina tējkarotē baltvīna etiķa vai citrona sulas, pievieno trīs ēdamkarotes olīveļļas, sajauc, iegūstot zeltainu emulsiju, ko pārlej tomātu salātiem!

Cepta siļķe

rudens-2016-silke

Svaigu siļķi izķidā (ja ir vēlēšanās, nogriež fileju), liek pannā ar kripatiņu olīveļļas un apcep no abām pusēm 5 min. Pasniedzot var pievienot nedaudz sāls pēc garšas. Tik vienkārši!

(Siļķi var iegādāties tirgū, aptuvenā cena 1,90 Eur/kg)

Lasiet arī:

Atbildēt

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.