Sirdij veselīgā recepte

mm

Iveta Mintāle

Dr. med., P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca, Latvijas Kardioloģijas centrs, Ambulatorā un diagnostiskā daļa, Latvijas Universitāte

pavasaris-2015-puravi

Kad no sulīgiem pagājušā rudens dārzeņiem īpaši vairs nav, ko izvēlēties, jāatceras, ka ir tāds sīpolaugs PURAVS! Veselīgs un gards, parasti tīri labi saglabājas līdz pavasarim!

Puravu salāti

Sagriež sīki purava balto daļu (8–10 cm) un kādus 2 cm no zaļās daļas smukumam, pieliek sīki sagrieztus 2 vārītus burkānus, 2 saldskābus ābolus, 4 vārītas (vēlams lauku) olas. Pievieno 2 karotes mājās gatavotas majonēzes un 1 karoti biezākas konsistences jogurta. Nedaudz sāls (nedrīkst pārsālīt – šiem salātiem tas ļoti traucē!) un melnos piparus.

Tas arī viss! Gatavs! Krāsaini, kraukšķīgi un atsvaidzinoši! Lai labi garšo!

Lasiet arī:

Atbildēt

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.