Veselīgas un gardas uzkodas līdzņemšanai uz darbu

mm

Iveta Mintāle

Dr. med., P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca, Latvijas Kardioloģijas centrs, Ambulatorā un diagnostiskā daļa, Latvijas Universitāte

Tiem, kam dienas steigā ne vienmēr sanāk laiks nesteidzīgām pusdienām un lielveikalu ātro uzkodu piedāvājums nevilina, lielisks risinājums ir mājās jau iepriekš sagatavots ēdiens. Piedāvājam jums kardioloģes Ivetas Mintāles receptes divām viņas iecienītām uzkodām, kas ir vienkārši pagatavojamas un, protams, veselīgas! Produktu pietiks visai darba nedēļai.

Humuss

pavasaris-2017-humuss

Sastāvdaļas

  • 300 g turku zirņu
  • 4 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas
  • ½ apelsīna miza
  • ½–1 citrona sula
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas
  •  2–3 ēdamkarotes sezama (tahini) pastas
  • Buntīte kindzas, lauru lapa, ķiploks, šķipsniņa sāls

Pagatavošana

Turku zirņus, kas iepriekš izmērcēti vismaz četras stundas (var atstāt uz nakti), novāra ūdenī kopā ar apelsīna mizu, lauru lapu, ķiploku, šķipsniņu sāls. Tad zirņus sablendē ar olīveļļu, ko pievieno pamazām, lai masa kļūst vijīga.

Pievieno arī citrona sulu, sakapātu kindzu, ēdamkaroti sezama eļļas un divas trīs ēdamkarotes sezama (tahini) pastas. Garšu var vēl pastiprināt ar tējkaroti paprikas pulvera, var likt arī kurkumu. Lieliski garšos un sniegs sāta sajūtu ar pašceptu maizīti.

Gvakamole

pavasaris-2017-gvakamole

Sastāvdaļas:

  • 5 avokado
  • 6 ķiršu tomāti
  • 1 neliels zilais sīpols
  • Buntīte kindzas
  • 2 asie čili pipari
  • 2 laimu sula
  • 3 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas

Pagatavošana

Visus produktu sablendē un liek uz grauzdētas maizītes. Atsvaidzinoši un garšīgi!

Lasiet arī:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *